- Home
- Litouwen
- Zweden
- Finland
- Letland
- Estland
- Noorwegen
- Denemarken
- Autorondreis Baltische Staten en Scandinavië - De Koningsroute
Autorondreis Baltische Staten en Scandinavië - De Koningsroute
20-daagse reis
- volg een groot deel van de historische Koningsweg
- Baltische Staten en Scandinavië in één reis
- inclusief 4 overtochten, zoals Kiel - Klaipeda met DFDS
Je start je reis in het Litouwse Klaipėda, waar je kennismaakt met de enorme landtong de Koerse Schoorwal. Dan ga je naar de Litouwse hoofdstad, Vilnius. Reis verder naar de jugendstil in Riga om vervolgens te verdwalen in de middeleeuwse binnenstad van Tallinn.
Tel de eilanden voor de Finse en de Zweedse kust en maak kennis met de oneindige bochten van het Noorse landschap. De Noorse fjorden spannen misschien wel de kroon, adembenemend mooi.
Voel je de koning te rijk tijdens deze autorondreis langs de schatten van Noord-Europa.
Route en programma
Het is mogelijk om in Klaipeda, Vilnius, Riga, Helsinki, Stockholm, Oslo en Bergen je verblijf te verlengen. Goed om te weten is dat het dagprogramma niet aangepast wordt naar aanleiding van eventueel toegevoegde verlengingen.
Laagseizoen
In het voor- en naseizoen (voor half juni en na half augustus, onder voorbehoud) dien je er rekening mee te houden dat restaurants en bezienswaardigheden zoals musea nog gesloten kunnen zijn. In sommige gevallen zijn ze in de weekenden wel open. Controleer daarom van te voren altijd of het geopend is.
Ook zijn in Noorwegen op zondag de winkels (grotendeels) gesloten.
Dag 1
Utrecht - Kiel - Klaipėda
Dag 2
Klaipėda
Dag 3
Klaipeda - Vilnius
Dag 4
Vilnius - Riga
Dag 5
Riga
Dag 6
Riga - Tallinn
Dag 7
Tallinn
Dag 8
Tallinn - Helsinki
Dag 9
Helsinki
Dag 10
Helsinki - Turku
Dag 11
Naantali - Kapellskär - Stockholm
Dag 12
Stockholm
Dag 13
Stockholm - Örebro
Dag 14
Örebro - Oslo
Dag 15
Oslo
Dag 16
Oslo - Ulvik
Dag 17
Ulvik - Bergen
Dag 18
Bergen
Dag 19
Bergen - Hirtshals
Dag 20
Hirtshals - Utrecht
Dag 1 - Utrecht - Kiel - Klaipėda
Reisafstand 528 km / Reisduur 5.5 uur
Je rijdt vandaag naar de Duitse havenstad Kiel, waar je in de avond de boot neemt naar Litouwen. ’s Nachts slaap je aan boord.
Praktische informatie
Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.
Belangrijke informatie laagseizoen
Beste reistijd en kleding
De Baltische Staten zijn de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar niet te warme, aangename temperaturen. Lees verder wat je kunt verwachten van het weer per land, de beste reistijd en wat voor kleding je nodig hebt tijdens je reis.
Estland
Estland kent een gematigd zeeklimaat aan de kust en landinwaarts meer een landklimaat. De beste reistijd naar Estland is in het late voorjaar en de vroege zomer.
In het voorjaar zijn de temperaturen aangenaam. Pas in de zomermaanden juli en augustus wordt het er warmer, temperaturen rond de 25 graden en maximaal 30 graden. De dagen duren in de zomer langer dan dat wij gewend zijn, 18 zonuren of zelfs meer kun je in de zomer verwachten. Het kan er het hele jaar door regenen, vaak in korte, hevige buien.
In de winter, de maanden december tot en met februari, valt er neerslag in de vorm van sneeuw in Estland. Het is koud, met een gemiddelde temperatuur van -5 graden.
Letland
Letland kent een gematigd zeeklimaat, met milde zomers en koele winters. De beste reistijd voor Letland is in het late voorjaar, zomer en vroege herfst. Aan de kust zorgt een frisse zeebries voor lagere temperaturen. Tijdens een warme zomerdag zorgt dit voor een lekkere verkoeling. De lente en herfst zijn in Letland over het algemeen zacht.
De winter duurt in Letland van november tot en met half maart. Er valt neerslag in de vorm van sneeuw, het is koud, met een gemiddelde temperatuur van -2 graden aan de kust en in het binnenland -6 graden.
Litouwen
Litouwen kent een gematigd klimaat. Aan de kust heerst er een zeeklimaat en landinwaarts gaat dit geleidelijk over in een landklimaat. De beste reistijd naar Litouwen is in de maanden juni en september, dit zijn de droogste maanden van het jaar. De meeste neerslag valt in maanden juli en augustus. In het oosten valt er over het algemeen meer neerslag dan in de rest van het land.
Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 18 graden. In de winter zakken de temperaturen, minimaal kan het -5 graden worden. Vaak valt er dan neerslag in de vorm van sneeuw.
Finland
Finland kent een landklimaat. Het grootste deel heeft een subarctisch klimaat, ook wel koel landklimaat. Het zuiden heeft een gematigd landklimaat en in het noorden zijn er ook gebieden met een toendraklimaat.
Zomervakantie
Wil je graag de natuur en cultuur van Finland ontdekken, dan zijn de zomermaanden juni tot en met augustus de beste reistijd. De Finse zomers zijn droog en warm. De zomer zelf duurt korter, de zomerdagen duren met name in het noorden extra lang. Juni de minst natte maand, perfect voor een actieve outdoor vakantie. Juli is de warmste maand van het jaar, daar staat ook tegenover dat er veel muggen zijn in deze periode. De temperatuur in de zomer ligt tussen de 16 en 24 graden, afhankelijk van waar in Finland je bent. Boven de poolcirkel ervaar je koudere temperaturen dan in het zuiden.
Ruska
Ook de lente en de herfst duren kort. In de ruska - herfst - is het Finse Lapland de ultieme herfstbestemming. Vanaf de maand september verkleuren de bomen van geel, naar oranje, naar rood. Temperaturen liggen in de herfst in Lapland tussen de 3 en 13 graden.
Zweden
Vanwege de langgerekte vorm van Zweden kent het verschillende klimaten. In het zuiden is er een gematigd zeeklimaat met vrij warme zomers. In centraal en het noorden van Zweden is er een landklimaat. Dit gebied kent ook warme zomers. In het noorden, Zweeds Lapland, kan het wel kouder zijn, met temperaturen tussen de 11 en 15 graden. De minste regen valt aan de oostkust van Zweden.
Noorwegen
Noorwegen kent een mild klimaat. De kustgebieden in het zuidwesten en zuiden van Noorwegen hebben een gematigd zeeklimaat. Je hebt hier milde winters en milde zomers met het hele jaar door regen. In het noorden is het kouder, er heerst hier een koel landklimaat en toendraklimaat. In de hoger gelegen gebieden in centraal Noorwegen is er een hooggebergteklimaat.
Kleding
Voor de reisperiode die we deze rondreis aanbieden, is het verstandig om kleding in laagjes te dragen, zodat je je met de temperatuur van de dag kunt ‘meebewegen’ en voorbereid bent op zon, regen en de koelere avonden. Een regenjas, (fleece)trui of vest en goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Neem voor bescherming tegen de zon zeker een (zonne)hoed of pet en een zonnebril mee.
Eten en drinken
De Estlandse keuken is simpel en kent zware maaltijden. Je merkt hier invloeden uit Duitsland, Zweden en Rusland. De meest voorkomende producten zijn brood, aardappels en varkensvlees. Brood is een belangrijk product in Estland, het donkere roggebrood leib is erg populair. Tijdens de lunch en de avondmaaltijd worden zowel zuur als zoet brood geserveerd.
Het ontbijt in Estland is stevig. De dag wordt gestart met donker (rogge)brood, ei op verschillende manieren en vleeswaren, worstjes, kaas of kwark/pap. Ook wordt er 's ochtendsvroeg al tomaat, radijsjes, komkommer en augurken gegeten.
Soep wordt gegeten als voorgerecht, maar meestal ook als hoofdmaaltijd. In het voor- en najaar zijn dit lichte soepen, in de winter wordt het gemengd met zure room, melk of yoghurt. Een paar van de populaire soepen, dit zijn er veel, zijn zuurkool-, bonen-, erwten-, bieten-, kool-, kippen-, paddenstoelen- en vissoep.
Wat je voorgeschoteld krijgt in de restaurants in Estland is geheel afhankelijk van het seizoen. Er wordt nog veel gejaagd. Qua vleesgerechten eten ze hier eland, hert, wild zwijn, haas en eend. Dit vind je met name in de herfst terug op de menukaarten.
Voor visgerechten kun je in Estland met haar lange kustlijn ook je hart op. Je vindt hier verschillende zoetwater- en zoutwatervissoorten terug in de gerechten. Er wordt veel bot, spiering, sprot en haring gegeten. In de zomer bereid op de barbecue, in het voor- en najaar samen met geplukte bospaddenstoelen, peulvruchten, knollen en fruit. Het nationale gerecht van Estland is räim. Een gerecht van dwergharingen uit de Oostzee bereid met ui en zure roomsaus.
Als toetje worden er voornamelijk kleine gebakjes gegeten of de typisch Estlandse pannekoeken. De pannekoeken worden gegeten met rode kaviaar, dit is enorm zout. De pannekoeken worden ook dikwijls opgerold en gevuld met een zoete of hartige vulling. Naast pannekoeken en gebak is rabarbertaart ook een erg populair desert. Zin in een zoet tussendoortje? Ga op zoek naar het in Estland uitgevonden marsepein of kohuke, een snoepje op basis van kwark, rozijnen en/of vruchten omhuld met chocola of karamel.
Litouwen
De Litouwse keuken bestaat uit stevige maaltijden en kent veel gelijkenissen met de Poolse keuken. Er wordt veel gekookt met aardappelen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het gerecht bulviniai blynai (aardappelpannekoeken eventueel gevuld met vlees), vedarai (worst van aardappel), kugalis (gebakken aardappelpudding) en zeppelini (ballen van geraspte aardappelen gevuld met vlees, geserveerd met zure room en gebakken spekjes). Om er maar een paar te noemen, er zijn er nog veel meer. De aardappelgerechten worden geserveerd met verschillende groenten en een stuk vlees.
Naast de aardappelen neemt brood ook een belangrijk plek in, in de Litouwse keuken. Je zult tijdens het ontbijt een steviger brood eten dan dat je gewend bent. Dit kan donker roggebrood zijn of brood dat je herkent uit Duitsland. Brood zie je overigens terug tijdens elk moment van de dag, ontbijt, lunch en diner.
Dit geldt ook voor soep. Vroeger was het heel normaal om met soep te ontbijten in Litouwen. Tegenwoordig zie je dat dit vooral op tafel staat tijdens de lunch en het diner. Typische Litouwse soepen zijn saltibarsciai (koude bietensoep) of een zuurkoolsoep met stukken ganzenvlees. De soepmaaltijd wordt afgemaakt met wat brood of je raadt het al: aardappelen.
Andere Litouwse specialiteiten zijn balandeliai, een bekend gerecht van opgerolde bladeren van witte kool, gevuld met vlees en rijst. Een traiditioneel gerecht, ook perfect als tussendoortje, is de kibinai. Dit is een soort gebakken pasteitje van deeg, bestreken met ei en gevuld met rund- of lamsvlees. Gek op dumplings? Probeer dan zeker de Litouwse versie: koldūnai. Deze worden gevuld met bijvoorbeeld gehakt, paddestoelen of zelfs kwark en geserveerd met grietiné, een soort crème fraîche en soms spekjes.
De šakotis cake, meest gekke en grootste (soms wel een meter lang) cake die je waarschijnlijk zult tegenkomen. Deze cake wordt langzaam al draaiend gebakken boven een open vuur. Het deeg wordt beetje bij beetje over de cake heengegoten en zo ontstaat het unieke uiterlijk. Šakotis betekent niet voor niets boom met veel takken. De lokale bevolking eet de šakotis cake voornamelijk tijdens speciale gelegenheden, zoals bruiloften en verjaardagen. Minder indrukwekkend, maar net zo lekker als toetje of bij de koffie, zijn de medaus tortas (honingtaart), tinginys (taart met koekjesvulling), pyragas (rechthoekige fruitcakes) en spurgos (donuts gevuld met fruit).
Letland
De Letse keuken is stevig en lijkt veel op die van de buurlanden. Er wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van lokale landbouwproducten, zoals aardappelen, kool, eieren en veel varkensvlees. Kruiden die veelal worden gebruikt zijn dille (in salades) en kummel (in brood, kaas en zuurkool). De vleesgerechten worden op smaak gebracht met mierikswortel of pikante mosterd.
De Letten kiezen in de zomer voor 4 maaltijden per dag vanwege de langere dagen en werktijden. Het avondeten bestaat meestal uit varkensvlees met gegookte aardappelen en verse groenten. Hoewel er over het algemeen vlees bij het hoofdgerecht wordt gegeten, vind je aan de kust logischerwijs meer visgerechten terug. Vis wordt gevangen uit de Baltische Zee. Veel voorkomende visgerechten zijn gerookte of gebakken haring, zalm en forel.
Traditionele gerechten eet je het beste in de vele authentieke krogs, de Letse kroegen. Typisch Letse gerechten zijn onder andere aukstais galds (Letse variant van het Zweede smorgasbord), piragi (gebakken deegkussentjes), speka piradzini (spek in deeg), pelēkie zirņi ar speķi (stoofpotje van grijze erwten en spek) en als zoete lekkernij de dabesmanna (bessencake) of rupjmaizes kārtojums ( roggebrood met laagjes room en jam).
Op verschillende momenten van de dag eet je een typische Letse soep, zoals borjst (bietensoep met room), skabputra (koude soep van zure room) en skābeņu zupa (zuringsoep met gekookte eieren). Zelfs tijdens het dessert tref je soep aan: maizes zupa (soep van gezeefd roggebrood). Daarnaast wordt er in de Letse nagerechten veel gebruik gemaakt van zuivel en lokale fruitsoorten (bessen) en honing voor een frisse smaak.
Vega(n) eten
Als vegetariër of veganist ondervind je geen enkel probleem met het vinden van vega(n) eten in de Baltische staten. De Balten houden van vlees en vis, maar zijn zeker bekend met vegetarisme en veganisme. Vooral in de steden vind je volledig vega(n) restaurants en cafés, maar ook in andere restaurants vind je altijd een vegetarische of veganistische optie op de kaart.
Drinken en alcohol
In de Batische staten vind je alle soorten dranken, van de bekende frisdranken tot fruitsappen. Koffie vind je hier terug in allerlei varianten. Een kopje koffie kost circa € 3,-.
Drinkwater
Ja, het kraanwater in de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen) is over het algemeen veilig om te drinken. In grote steden zoals Tallinn, Riga en Vilnius voldoet het water aan de EU-normen en is het van goede kwaliteit.
Echter, in landelijke gebieden en oudere gebouwen met oude leidingen kan de waterkwaliteit minder betrouwbaar zijn. Sommige mensen geven de voorkeur aan gefilterd of gebotteld water vanwege de smaak of mogelijke verontreinigingen uit leidingen. Als je twijfelt, kun je lokaal navragen of een waterfilter gebruiken.
Heb je allergieën of speciale dieetverzoeken?
Dieetwensen kun je tijdens het boeken toevoegen. Wij geven deze dan door aan de geboekte accommodatie(s). Informeer daarnaast altijd bij aankomst het (restaurant)personeel, zij geven je graag advies.
Wanneer je een groepsreis met reisleiding maakt, meld dit dan ook aan de reisleider. Hij/zij helpt je graag. In de praktijk is het niet altijd mogelijk preferenties te realiseren en er is dan ook geen garantie.
Aan een preferentie kunnen geen rechten worden ontleend, het blijft tenslotte een voorkeur. Een preferentie toevoegen aan je reservering is kosteloos.
Is een dieetwens medisch essentieel voor jouw reis?
Bespreek voordat je een boeking maakt wat de mogelijkheden zijn voor jouw reis via 0252 - 6600 00.
Feestdagen
Feestdagen Litouwen
Naast de christelijke feestdagen kent Litouwen nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen.
16 februari: Dag der Onafhankelijkheid
11 maart: Herstel der Onafhankelijkheid
1 mei: Dag van de Arbeid
6 juli: Nationale feestdag van Litouwen
Midzomer
Jaarlijks wordt er in Litouwen het midzomerfeest gevierd op 23 of 24 juni. Traditioneel gezien is dit de dag van de zonnewende: de langste dag en de kortste nacht van het jaar.
Voor meer informatie over de feestdagen in Litouwen, klik hier.
Feestdagen Estland
Naast de christelijke feestdagen kent Estland nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen.
24 februari: Dag der Onafhankelijkheid
1 mei: Dag van de Lente
23 juni: Dag der Overwinning
20 augustus: Herstel der Onafhankelijkheid
Midzomer
Jaarlijks wordt er in Estland het midzomerfeest gevierd op 23 of 24 juni. Traditioneel gezien is dit de dag van de zonnewende: de langste dag en de kortste nacht van het jaar.
Voor meer informatie over de feestdagen in Estland, klik hier.
Feestdagen Letland
Naast de christelijke feestdagen kent Letland nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen.
1 mei: Dag van de Grondwet en Dag van de Arbeid
4 mei: Verklaring der Onafhankelijkheid
5 mei: Vrije brugdag
18 november: Proclamatie van de Republiek
Midzomer
Jaarlijks wordt er in Estland het midzomerfeest gevierd op 23 of 24 juni. Traditioneel gezien is dit de dag van de zonnewende: de langste dag en de kortste nacht van het jaar.
Voor meer informatie over de feestdagen in Letland, klik hier.
Feestdagen Zweden
Naast de christelijke feestdagen kent Zweden nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen.
1 mei: Dag van de Arbeid
8 mei: Bevrijdingsdag
6 juni: Nationale feestdag van Zweden
Midzomer
Jaarlijks wordt er in Zweden het midzomerfeest gevierd op de vrijdag vlak voor of na 21 juni. Traditioneel gezien is dit de dag van de zonnewende: de langste dag en de kortste nacht van het jaar. Op de vrijdagavond is het midzomeravond en de zaterdag erna is het midzomerdag. Overal zie je versierde meibomen en vrouwen met bloemenkransen in het haar. Er is veel accordeon- en gitaarmuziek en de lokale bevolking zingt liedjes.
Je kunt prima een reis maken tijdens een van deze feestdagen. Het kan wel zijn dat winkels gesloten zijn of aangepaste openingstijden hebben. Tijdens sommige feestdagen rijdt het openbaar vervoer minder frequent. Op Eerste en Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag zijn veel bars en restaurants wel gewoon open.
Voor meer informatie over de feestdagen in Zweden, klik hier.
Feestdagen Finland
Naast de christelijke feestdagen kent Zweden nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen.
1 mei: meidag
6 december: Finlands onafhankelijkheidsdag
Midzomer
Jaarlijks wordt er in Finland het midzomerfeest gevierd op de zaterdag na 19 juni. Traditioneel gezien is dit de dag van de zonnewende: de langste dag en de kortste nacht van het jaar.
Je kunt prima een reis maken tijdens een van deze feestdagen. Het kan wel zijn dat winkels gesloten zijn of aangepaste openingstijden hebben. Tijdens sommige feestdagen rijdt het openbaar vervoer minder frequent. Op Eerste en Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag zijn veel bars en restaurants wel gewoon open.
Voor meer informatie over de feestdagen in Finland, klik hier.
Feestdagen Noorwegen
Naast de christelijke feestdagen kent Noorwegen nog een aantal andere jaarlijks terugkerende feestdagen.
1 mei: Dag van de Arbeid
8 mei: Bevrijdingsdag
17 mei: Dag van de Grondwet
29 juli: Sint Olav
Midzomer
Jaarlijks wordt er in Noorwegen het midzomerfeest gevierd op de vrijdag tussen 19 en 25 juni. Traditioneel gezien is dit de dag van de zonnewende: de langste dag en de kortste nacht van het jaar. Op de vrijdagavond is het midzomeravond en heeft als hoogtepunt het ontsteken van de vreugdevuren. De zaterdag erna is het midzomerdag. Langs de kust van Noorwegen worden er veel evenementen georganiseerd.
Je kunt prima een reis maken tijdens een van deze feestdagen. Het kan wel zijn dat winkels gesloten zijn of aangepaste openingstijden hebben. Tijdens sommige feestdagen rijdt het openbaar vervoer minder frequent. Op Eerste en Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag zijn veel bars en restaurants wel gewoon open.
Voor meer informatie over de feestdagen in Noorwegen, klik hier.
Geldzaken en fooien
Geldzaken Litouwen, Estland en Letland
De lokale munt van Litouwen, Estland en Letland is de Euro.
Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden geaccepteerd bij bank- en pinautomaten met hetzelfde logo dat op je pinpas staat. Het aantal geldautomaten wordt wel geleidelijk aan minder. In sommige winkels en het openbaar vervoer wordt contant geld niet meer geaccepteerd.
Fooien
Het geven van fooien is in Litouwen, Estland en Letland niet gebruikelijk. Als teken van waardering zou je het bedrag omhoog kunnen afronden voor de taxichauffeur en in de horeca bij een goede service
Geldzaken en fooien Zweden
De lokale munt van Zweden is de Zweedse kroon (SEK). Deze is ter plaatse vrijwel overal eenvoudig te pinnen.
Het wisselen van cash is mogelijk bij banken, postkantoren en wisselkantoren. Vermijd het wisselen van cash bij hotels, deze wisselen tegen een ongunstigere koers. Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden geaccepteerd bij bank- en pinautomaten met hetzelfde logo dat op je pinpas staat. Het aantal geldautomaten wordt wel geleidelijk aan minder. In sommige winkels en het openbaar vervoer wordt contant geld niet meer geaccepteerd. Vrijwel overal kun je contactloos betalen, ook met je telefoon.
Fooien
Het geven van fooien is in Zweden niet gebruikelijk. In de meeste hotels en restaurants is de servicecharge al inbegrepen in de rekening. Als teken van waardering zou je het bedrag omhoog kunnen afronden voor de taxichauffeur en in de horeca bij een goede service. Voor portiers en ander personeel wordt een kleine fooi gewaardeerd.
Geldzaken en fooien Finland
De lokale munt van Finland is de Euro.
Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden geaccepteerd bij bank- en pinautomaten met hetzelfde logo dat op je pinpas staat. Het aantal geldautomaten wordt wel geleidelijk aan minder. In sommige winkels en het openbaar vervoer wordt contant geld niet meer geaccepteerd. Vrijwel overal kun je contactloos betalen, ook met je telefoon.
Fooien
Het geven van fooien is in Finland niet gebruikelijk. In de meeste hotels en restaurants is de servicecharge al inbegrepen in de rekening. Als teken van waardering zou je het bedrag omhoog kunnen afronden voor de taxichauffeur en in de horeca bij een goede service.
Geldzaken en fooien Noorwegen
De lokale munt van Noorwegen is de Noorse kroon (NOK). Deze is ter plaatse vrijwel overal eenvoudig te pinnen.
Het wisselen van cash is mogelijk bij banken, postkantoren en wisselkantoren. Vermijd het wisselen van cash bij hotels, deze wisselen tegen een ongunstigere koers. Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden geaccepteerd bij bank- en pinautomaten met hetzelfde logo dat op je pinpas staat. Vrijwel overal kun je contactloos betalen, ook met je telefoon.
Fooien
Het geven van fooien is in Noorwegen niet gebruikelijk. Als teken van waardering zou je het bedrag omhoog kunnen afronden voor de taxichauffeur en in de horeca bij een goede service.
Borg bij check-in
In veel landen is het gebruikelijk dat er bij check-in een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard worden voldaan. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check-out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van jouw drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk.
Anderen bekeken ook ...
finland_fins-lapland_muonio_Keimiötunturi-Fell
noorwegen_troms-og-finnmark_honningsvag_noordkaap_monument_zee_shutterstock_232389817
noorwegen_noord-noorwegen_vesteralen_sortland_Kjetil-Paulsen
noorwegen_troms-og-finnmark_tromso_kathedraal_stad_brug_bergen_shutterstock_216537322
Noorwegen, Lofoten, eland - GettyImages-1619650660
zweden_noord-zweden_nationaal-park-abisko_jkatja-kristoferson
santa-elf-fishing-summer-rovaniemi-2
Finland_Summer_cottage_JaakkoTähti
p.p. vanaf
€ 2.378,-noorwegen_more-og-romsdal_geirangerfjord_man_uitzicht_fjord_dal_bergen_zonsondergang_GettyImages-1168909313
noorwegen_vestland_bergen_bryggen_hanzekade_houten-huizen_terras_mobiel_foto_zonsondergang_getty
noorwegen_vestland_nordfjord_loen_lovatnet_uitzicht_getty
noorwegen_oslo_munch-museum_stad-uitzicht_getty
noorwegen-eland_gewei_shutterstock
p.p. vanaf
€ 2.063,-Vernieuwd
Inspiratie en mooie reizen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste aanbiedingen en reisinspiratie